1/28

G EVİ

Mimari ve iç mimari tasarımı gerçekleştirilmiş G Evi, Karaburun’da bir yüzünü simgesel olarak dağlara, bir yüzünü denize yaslayan alanda tasarlanmış bir konut projesidir. Arsanın konumu, boyutu ve imar durumu tarafından dış konturu önceden belirlenmiş olan proje zemin katın döşemesi atıldıktan sonra PDG Mimarlar tarafından ele alınarak bu verilere bağlı kalınarak yeniden tasarlanmıştır.

 

Proje iki beden duvarı arasında kurgulanmıştır. Karaburun taşından oluşturulmuş bu beden duvarları (kırma taş olarak kullanılarak) yerel olma durumunu destekleyerek yapının bağlamıyla olan ilişkisini kuvvetlendirmiştir.

Beden duvarlarının geçirgenliği yönlenimine paralel olarak denize doğru arttırılmıştır. Cephesi doğal taş tarafından tamamen sarılan projede hem bağlamsal hem fonksiyonel olarak işlevlendirilen masif ahşap strüktürler iki beden duvarı arasındaki kütleye entegre olmuştur. Dağlar ve deniz arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla bağlamsal olarak işlevlendirilen masif ahşap strüktür, aynı zamanda kullanıcıların yapı girişinde havuz ve deniz vistasına yönlendirilmesini sağlayacak bir unsur olarak işlevlendirilmiştir. Masif ahşap strüktür çatıyı da sararak hem yapının üst katında bulunan mekanlarda kat yüksekliğinde artış sağlanmasına olanak vermiş hem de ara kullanım alanları oluşturmuştur.

 

Üç kata ek olarak bir de asma katı bulunan projenin plan tipolojisinde birinci kata yatak odaları yerleştirilmiştir. Salon, açık mutfak ve ek yatak odası zemin katta konumlanırken bodrum katta sauna, sinema salonu ve ek fonksiyonlarla teknik hacimler bulunmaktadır. Asma katta ise kütüphane, okuma alanı ve jakuzi konumlandırılmıştır. Yapının iç mimari tasarımında ahşabın önemli yer kapladığı projede zeminde koyu tonlar tercih edilirken duvarlarda genel olarak açık tonlar ve ahşabın sıcak etkisi tercih edilmiştir. İç mimaride ahşabın mobilyadan çıkıp mimari bir eleman gibi davranması istenilmiştir. Birinci katta bulunan yatak odalarının izlerini asma katta boşaltarak bu mekanlarda loft etkisi kazandırılmıştır ve daha fazla gün ışığından faydalanmaları için ahşap çatıda açılan pencereler konumlandırılmıştır.

TÜR

Konut

YER

İzmir

ZAMAN

2019

PROJECT
DESIGN
GROUP
  • Beyaz Instagram Simge
  • YouTube - Beyaz Çember
  • Beyaz Facebook Simge

Ataşehir Küçükbakkalköy, Dilek Sabancı Caddesi

Tasarımkent Sitesi C Blok, 19. No:1, 34779

Ataşehir/İstanbul

© 2018 by Project Design Group

PDG MİMARLAR

en.png

Anasayfa                Projeler               Hakkımızda               Yayın               İletişim