1/28

G HOUSE

G House is a residential project designed in Karaburun, where one side is symbolically leaning against the mountains and one side is facing the sea. The project, whose external contour was determined by the location, size and zoning status of the land, was re-designed by PDG Architects based on these input.

 

The project was designed between two outer walls. These outerwalls formed with Karaburun stone strengthened the relationship with the context of the structure by supporting the locallness.

The transparency amount of the outer walls was increased parallel to the orientation towards the sea. The façade is completely surrounded by natural stone and the solid wooden structures, which are functional and functional in both context and function, are integrated into the mass between the two body walls. In the project, where the facade is completely surrounded by natural stone; the solid wooden structures, which are functionalized in both terms of context and function, are integrated into the mass that is located between the two outer walls.The solid wood structure, which is contextually functionalized to provide the connection between the mountains and the sea, is also a feature that will enable users to be directed to the pool and sea vista at the entrance of the building. The structure also wrapped the roof, enabling the increase of the floor height in the spaces located on the upper floor of the building and creating usage areas.

 

In addition to the three floors, the plan typology of the project, which has a mezzanine floor, included bedrooms on the first floor. The living room, open kitchen and additional bedroom are located on the ground floor, while the basement floor has a sauna, a cinema room and technical spaces. There are a library, reading area and jacuzzi on the mezzanine. Dark tones are preferred on the floor in the project where wood occupies an important place in the interior design of the building, while light tones and warm effect of the wood are preferred on the walls in general. The bedrooms on the first floor were emptied on the mezzanine floor to create a loft effect and windows were opened on the wooden roof to benefit from more daylight.

TYPE

Housing

LOCATION

İzmir

DATE

2019

PROJECT
DESIGN
GROUP
  • Beyaz Instagram Simge
  • YouTube - Beyaz Çember
  • Beyaz Facebook Simge

Ataşehir Küçükbakkalköy, Dilek Sabancı Street

Tasarımkent Site C Block, 19. No:1, 34779

Ataşehir/İstanbul

© 2018 by Project Design Group

PDG ARCHITECTS

tr.png

Home                Projects               About               Press               Contact